Vakantiebaan in de zorg: groeien als persoon en professioneel

Hoe is het om te werken in de zorg? We vroegen het aan Melanie (26), die op haar zestiende begon als stagiaire verzorgende IG bij de Zorgcirkel. En nu, tien jaar later, werkt ze daar nog steeds. 

Melanie

Het werken in de zorg was in het begin een nieuwe ervaring voor Melanie, omdat ze daarvoor in de supermarkt werkte en brood verkocht. Door haar werk in de zorg is ze enorm gegroeid als persoon.

Wat vind je leuk aan het werk in de zorg? 'Het contact met de bewoners, het feit dat de bewoners mij herkennen. Ook de gesprekken met de cliënten zijn heel waardevol. Ze vragen zelfs aan mij hoe mijn weekend is geweest en wat ik heb gedaan’

En wat zijn de ambities van Melanie? Toen zij begon in de zorg, washet eigenlijk haar plan om als verpleegkundige te werken op een oncologische afdeling in een ziekenhuis. Maar door haar ervaringen in de zorg is dat anders gelopen. Ze heeft de verzorgende IG opleiding afgerond en is doorgegaan met niveau vier, de verpleegkundige opleiding. Na haar opleiding heeft ze gewerkt als verpleegkundige in de thuiszorg en daarna als wijkverpleegkundige. Tegelijkertijd volgde ze ook een hbo verpleegkundige opleiding. Uiteindelijk bleek deze opleiding niet helemaal bij haar te passen, maar ze wist wel dat haar hart in de zorg lag. Ze solliciteerde toen op een functie als teamleider. En guess what? Ze is aangenomen! 'Sinds maart 2022 ben ik teamleider van 52 medewerkers van drie thuiszorgteams.'

In de zorg zijn er veel mogelijkheden. Ik ben als stagiaire begonnen en ik ben nu teamleider. Ik ben 26. Er komen nog meer mogelijkheden!

Maar hoe heeft de organisatie haar hierin gefaciliteerd? De Zorgcirkel is een lerende organisatie. Zo heeft de organisatie de mbo verpleegkundige opleiding en het jaartje hbo helemaal betaald voor Melanie. En nu gaat ze in september starten met een opleiding management in de zorg.

Wij staan er echt voor dat mensen doorleren waar mogelijk en waar ze willen.

Wil jij deze zomer echt iets betekenen voor anderen en tegelijkertijd jezelf ontwikkelen? Ga voor een vakantiebaan in zorg en welzijn. Je werkt niet alleen aan persoonlijke groei, maar via opleidingen kun je ook doorgroeien. Wie weet waar jouw avontuur in zorg en welzijn eindigt! Ga naar de vacaturepagina en solliciteer direct.