Omscholen

Je bent nooit te jong of te oud om je te laten omscholen. Heb je een opleiding in een andere sector, maar wil je graag werken in zorg en welzijn? We helpen je graag verder.

Jouw ervaring telt mee

Je hebt niet nog niet de juiste papieren, maar je hebt al veel werkervaring opgedaan. Daar zitten werkgevers juist om te springen. Daarnaast helpt jouw ervaring mogelijk ook bij het krijgen van vrijstelling voor onderdelen van de opleiding. Met een Erkenning van Verworven Competenties-procedure (EVC-procedure) weet je wat jouw kennis en ervaring waard zijn. Lees meer over het ervaringscertificaat op EVC Centrum Nederland.

Leren en werken

Met een leer-werktraject of een zij-instroomtraject kun je direct aan de slag. Tijdens een werktraject leer jij het vak in de praktijk. Je gaat terug naar school, maar alle theorie pas je direct toe in je werk. Je krijgt ook een leerlingensalaris. De leer-werktrajecten zijn er op MBO niveau (BBL) en HBO niveau (Duale opleiding).

Zij-instroomtrajecten

Er zijn ook organisaties waar je een verkort zij-instroomtraject of maatwerkprogramma kunt volgen. Informeer daarom vooral bij de zorg- en welzijnsorganisaties zelf wat de mogelijkheden zijn of stuur een open sollicitatie. Weet je niet bij welke organisatie je moet beginnen en wil je je nog oriënteren? Volg het Oriëntatieprogramma!

Hoe weet ik of dit echt is wat ik wil?

Praat kosteloos met een Sterk in je Werk Coach. Zij helpen je verder met je zoektocht maar ook met sollicitatietips. En houdt daarnaast onze evenementenkalender in de gaten. Regelmatig worden er voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd waarin je alles hoort hoe je de overstap kunt maken en bij welke werkgevers je terecht kan voor een werk- en leertraject.

Omscholen