Meer dan schoonmaken

Na het afronden van zijn middelbare school heeft Erwin (19) een tussenjaar ingelast. Hij wilde graag een zomerbaantje en solliciteerde begin 2022 als medewerker Schoonmaak & Hygiëne.

'Vorig jaar ben ik bij een bijeenkomst geweest. Daar werd een presentatie gehouden over wat het werk inhoudt en kreeg ik direct een kijkje binnen het verzorgingshuis. Toen wist ik zeker: dit wil ik gaan doen!', vertelt Erwin.

Erwin werkt nog steeds meer veel plezier bij Samen, vooral op de locaties Hof van Wieringen en Ulkediep in Hippolytushoef. 'Ik doe van alles: badkamers schoonmaken, stofzuigen, stof afnemen, zorgen dat de buurtkamers netjes blijven. Maar het is meer dan schoonmaken. Het leukste vind ik de interactie met de bewoners. Ik maak altijd een praatje met ze. Soms is het wel eens lastig om iemand te begrijpen, maar dan vraag ik gewoon nog eens of ik het goed verstaan heb. En hoe vaker je er komt, hoe beter je de bewoners leert kennen!'

Tijdens studie in de zorg blijven werken

Na het tussenjaar is Erwin van plan om toegepaste psychologie te studeren in Amsterdam. Hij weet nog niet zeker wat hij na de opleiding wil gaan doen. Misschien wil hij wel in de zorg blijven, want hij haalt er veel voldoening uit. Erwin wil in ieder geval tijdens het studeren in de weekenden bij Samen blijven werken 'Het verdient een stuk meer dan een andere baan. Ik krijg hier meer dan € 12,- per uur! En wat ik ook leuk vind is dat een aantal vrienden hetzelfde werk doen. We hebben ook regelmatig dezelfde diensten. Dan helpen we elkaar een beetje en drinken we samen met de bewoners een kopje koffie.'

En als we klaar zijn? Ja, dan gaan we natuurlijk met z’n allen het dorp in!

Wil jij net als Erwin ook vakantiewerk doen bij een zorg- en welzijnsorganisatie? Ga naar de vacaturepagina te gaan en solliciteer meteen!

Erwin