Informatie voor decanen

Wij ondersteunen het voortgezet onderwijs bij het geven van eerlijke voorlichting over de sector zorg en welzijn. Deze informatie is bedoeld voor decanen werkzaam bij onderwijsinstellingen in Noord-Holland.

Voorlichting over zorg en welzijn

De keuzes voor een vervolgstudie zijn divers. Graag wijzen wij scholieren op de mogelijkheden om in de sector zorg en welzijn te gaan werken. Er zijn volop kansen op werk in deze sector. Het is een sector die volop in beweging is: bestaande beroepen veranderen en nieuwe ontstaan. Tijdens de coronacrisis is de toegevoegde waarde van leren en werken in zorg en welzijn meer dan ooit aangetoond. Daarom is het van belang om jongeren hierin mee te nemen en voor te bereiden op een goede beroepskeuze. Wij dragen hier graag aan bij en bieden informatie op maat, zoals voorlichting op school, de studie- en loopbaanbrochure en de lespakketten.

Lespakketten

Alle scholen in het voortgezet onderwijs kunnen een prachtig lespakket aanvragen: 'Aan jou hebben we wat.' Dit lespakket is speciaal voor de lessen LOB (loopbaan oriëntatie en begeleiding). Leerlingen krijgen een aansprekend beeld van de hele sector zorg en welzijn. Niet alleen de beroepen van verpleegkundige, arts, of helpende staan centraal. Je kunt ook technisch, sportief of creatief aan de slag. Het lespakket is modulair in te zetten en bestaat uit filmpjes, modules, werkbladen en docenten handleidingen. Het pakket is kosteloos en vraag je aan bij aanjouhebbenwewat.nl.

Het presentatieteam

Het presentatieteam geeft gastlessen in de regio's Kennemerland en Amstelland-Meerlanden. Twee medewerkers uit zorg en welzijn verzorgen een levendige en interactieve presentatie van 50 minuten waarin zij op praktische en speelse wijze leerlingen informeren over en enthousiasmeren voor het leren en werken in de sector. Tijdens de gastles wordt gebruik gemaakt van materiaal uit de campagne KOM ZORGEN DAN!

Je kunt nu alvast presentaties voor het voorjaar en najaar reserveren. Er is veel interesse voor deze presentaties, dus wacht niet te lang. Reserveer via info@komwerkeninzorgenwelzijn.nl.

KOM ZORGEN DAN!

KOM ZORGEN DAN! heeft een uitdagende toon. We spelen in op bestaande talenten van jongeren en koppelen die aan handige competenties voor de zorg. We zetten jongeren in hun kracht en laten zien wat er mogelijk is. "Zet jouw talent in in de zorg en welzijn". Voor elk talent is wel een passende studie of beroep in de zorg te vinden.

Ben jij lekker sociaal? KOM ZORGEN DAN!

Zit je vol energie? KOM ZORGEN DAN!

Ben je een geboren captain of heb je een luisterend oor? KOM ZORGEN DAN!

Meer over deze campagne vind je op www.komzorgendan.nl. Handige flyers om uit te delen aan leerlingen vind je hier: