Oriëntatieprogramma

Wil jij je omscholen naar de sector zorg en welzijn, maar weet je nog niet precies welk beroep of welke opleiding? Dan is dit oriëntatieprogramma erg geschikt voor jou. 

Wat houdt het oriëntatieprogramma in?

In het oriëntatieprogramma werken opleidingsinstituten en regionale werkgevers samen. Door het programma te volgen ontdek je wat goed bij je past. Je volgt bijvoorbeeld een lesprogramma op mbo en hbo niveau, je hebt een loopbaangesprek met een loopbaanadviseur, je ontmoet diverse zorg- en welzijnsorganisaties en hoort welke kwaliteiten zij belangrijk vinden. In het programma komen m.n. de beroepen en sectoren aan bod waar op dit moment veel vacatures zijn. Denk aan verzorgende in een woonzorgcentrum voor ouderen, verpleegkundige in een ziekenhuis, werken in een huisartsenpraktijk of in de thuiszorg, het begeleiden van gehandicapten en nog veel meer. Binnen 10 weken vergroot jij je kansen op een opleiding met een baan. Na afronding van dit programma ben je startklaar voor een vervolgopleiding of werk.

Niveau: van mbo tot hbo
Duur: Het oriëntatieprogramma start 4 keer per jaar en duurt 10 weken.*
Locatie: De lessen vinden in plaats in het Health Experience Center Slotervaart (oude Slotervaartziekenhuis) in Amsterdam en worden uitgevoerd door Hogeschool Inholland Academy, Hogeschool van Amsterdam, Nova College onder coördinatie van ROC van Amsterdam/Flevoland.

*Het is optioneel om tijdens of na dit programma een certificaat Individuele Basiszorg te behalen .

Certificaat

Wanneer je het programma goed doorlopen hebt, ontvang je een bewijs van deelname Oriëntatieprogramma Zorg en Welzijn.

Instroomeis

  • Je bent 23 jaar of ouder en je hebt recente werkervaring
  • Je vindt het fijn om met mensen te werken
  • Je kunt leren en werken goed combineren
  • Je beheerst Nederlands op niveau B2

Informatie en aanmelden

Het programma is kosteloos. Heb je vragen over dit programma? Stuur een e-mail naar tsilla.vanderweerd@uwv.nl.
Voor een intake meld je je aan via het aanmeldformulier.

Ontdek alvast jouw skills in 'De Paskamer'!

Maak een profiel aan in 'De Paskamer' en koppel je skills aan beroepen en kansen op de arbeidsmarkt. Zo krijg je een breder perspectief op je skills en mogelijkheden, zonder dat je opleiding bepalend is.