Zorg combineren met andere passie

Isa (25) uit ’t Veld werkt bij SamenFlex, het flexbureau van Woonzorggroep Samen. “Ik vind veel dingen leuk en door het werken bij SamenFlex kan ik zorg combineren met mijn andere passie: interieur styliste.”

Vakantiewerk Samen

Na de opleiding tot verzorgende IG ging Isa werken bij Maria Mater, een locatie van Samen in ’t Veld. Dit heeft ze 1,5 jaar met veel plezier gedaan. Toen kwam er ineens een baan op haar pad als interieur styliste voor drie dagen in de week. “Ik vind werken in de zorg leuk en ik wilde daar niet helemaal mee stoppen. Daarom ben ik gestart bij SamenFlex. Het fijne daaraan is dat ik zelf mijn diensten kan uitkiezen. Soms draai ik een dienst in de thuiszorg en soms op een zorglocatie. En ik kom zo af en toe ook nog eens bij Maria Mater. Heerlijk om dan weer even met mijn ‘oude’ collega’s te werken!”, vertelt Isa met een glimlach.

Wat ik zo leuk vind aan werken in de zorg? De waardering die je krijgt. Mensen zijn zo lief. Ze hebben vaak de mooiste verhalen over vroeger en vertellen dit soms zelfs in dialect.

'Af en toe hebben cliënten ze ook heftige verhalen. Het is fijn als ik dan een luisterend oor kan bieden.”, zegt Isa. “En verder vind ik de verpleegtechnische handelingen ook erg interessant.'

Doorstuderen tot verpleegkundige ziet Isa nu niet zitten. Met twee banen is het druk zat. 'Mocht ik over een tijdje wel verder willen leren, dan weet ik zeker dat Samen dit zo voor mij zou willen regelen. Er is altijd ruimte om door te groeien of ontwikkelen en dat is een fijn idee! Maar voor nu is het even goed. Het werken bij SamenFlex geeft me veel flexibiliteit én het houdt me scherp. Geen dag is hetzelfde!'

Wil jij net als Isa ook vakantiewerk doen bij een zorg- en welzijnsorganisatie? Bekijk de vacatures onderaan deze pagina en solliciteer meteen!