Voor herintreders

Heb je ooit een (buitenlands) zorg- of welzijnsdiploma behaald en heb je in het verleden gewerkt in zorg en welzijn en wil je weer aan de slag? Soms kan dat zonder bijscholing en soms heb je een nieuw diploma nodig om (weer) het werk van je keuze te kunnen doen.

Check wat je oude diploma waard is

Om te weten wat jouw oude diploma waard is, ga je naar een onderwijsinstelling met je diploma en een overzicht van jouw relevante werkervaring. De onderwijsinstelling bepaalt hoeveel korter je over het onderwijs of bijscholingstraject kan doen om weer aan de slag te gaan. Het is dan ook verstandig bij verschillende onderwijsinstellingen te informeren.

Voor informatie over het niveau en de inhoud van HBO- of WO-opleidingen ga je met je diploma en een overzicht van je werkervaring naar een hogeschool of universiteit.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma en wil je in Nederland aan de slag? Zorg er eerst voor dat je weet wat jouw buitenlandse diploma waard is. Dat doe je door een zogeheten diplomawaardering aan te vragen bij het Informatiecentrum Diplomawaardering (IDW). Op deze website kun je meer informatie vinden over het aanvragen van een diplomawaardering en de kosten hiervan.

Wil je weten wat jouw oud diploma of buitenlandse diploma waard is? Neem dan een kijkje op deze website