Flexibel werken in zorg en welzijn: een baan die bij jou past!

Wil jij deze zomer wat extra uren maken en ook nog eens goed geld verdienen? Dan is werken bij een zorg- en welzijnsorganisatie iets voor jou! Lees het verhaal van Kaylee (22 jaar) die zes jaar geleden als vakantiekracht begon bij Meerleven, een locatie van Kennemerhart. 

Kaylee

Als voedingsassistent ontvangt Kaylee mensen, smeert broodjes, drinkt gezellig kopjes koffie en thee met bewoners en speelt samen spelletjes. Het mooiste van het werk vindt Kaylee dat ze ouderen kan helpen en sociaal bezig is. Het is fijn om een luisterend oor te bieden en hun verhalen te horen.

Iedereen heeft zijn eigen verhaal en als voedingsassistent krijg ik de kans om daarin een kijkje te nemen.

Geen zorgopleiding of eerdere ervaring nodig

Kaylee is geen zorgmedewerker, wat betekent dat haar collega’s de bewoners helpen uit bed halen en te assisteren bij toiletbezoek. ‘Ik heb geen zorgopleiding of eerdere ervaring in de zorg. En dat hoefde niet. Toen ik zes jaar geleden begon studeerde ik toen nog Facilitair leidinggevende bij het NOVA college MBO 4. Ik studeer nu HBO Business Studies. Al die tijd is Kennemerhart met mij meegegaan.’ Als Kaylee haar HBO-studie heeft afgerond, zal ze maar liefst zeven jaar bij Kennemerhart hebben gewerkt. Het is dus een goede bijbaan als je wilt werken aan je eigen ontwikkeling.

En het beste nieuws? Bij Kennemerhart krijg je waardering voor het werken op onregelmatige tijden. Je krijgt extra toeslag als je 's avonds laat of in het weekend werkt. Dat betekent dat je overdag naar het strand kunt en later op de dag pas begint met werken. Of juist heel vroeg begint en in de middag een terrasje pakt. Klinkt goed toch?

Het mooie is dat je zelf kunt kiezen waar je werkt en hoeveel uur je maakt. En als je een keer niet kunt werken vanwege een tentamen of andere verplichting, dan is dat geen probleem. Heel flexibel dus!

Dus, wat ga jij doen deze zomer? Misschien is werken bij een zorg- en welzijnsorganisatie wel iets voor jou! Bekijk de vacatures onderaan deze pagina en solliciteer meteen.