#kiesvooreenzomerinzorgenwelzijn

Ontdek de voordelen van vakantiewerk

Wil jij deze zomer wat anders dan werken in de horeca of supermarkt? Solliciteer naar een vakantiebaan in de sector zorg en welzijn! Help anderen, werk flexibel, verdien goed en met veel lol. Anthe, Kaylee en Melanie delen waarom werken in zorg en welzijn zo leuk is. Ontdek waarom jij ook kan solliciteren voor een vakantiebaan in deze sector.

Vakantiewerk in zorg en welzijn
Anthe
Anthe is assistent begeleider bij Philadelphia en studeert Gezondheidswetenschappen

Werk flexibel en verdien goed geld

Werken in de sector zorg en welzijn betekent dat je werk goed kan combineren met studie, hobby’s en vakanties. Zoals Anthe bijvoorbeeld, die 12 uur per week werkt en haar uren aanpast aan haar schoolrooster. Bovendien biedt vakantiewerk in deze sector niet alleen flexibiliteit, maar ook een goed salaris tussen €11,- en €18,- bruto per uur (dit is conform CAO VVT, bekijk de salaristabellen op bladzijde 39). Kaylee verdient zelfs extra toeslagen voor werken op onregelmatige tijden! Zo kun je genieten van zonnige dagen op het strand en later op de dag werken, of juist vroeg beginnen en 's middags ontspannen op een terras. En hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer je verdient. Klinkt goed, toch?

Anthe: Als ik het druk heb met school dan maak je gebruik van zogenaamde plusuren. Zo verdien ik genoeg geld en kan ik mijn tijd goed indelen.

Kaylee
Kaylee begon zes jaar geleden als vakantiekracht. Zij werkt als voedingsassistent bij Kennemerhart en studeert hbo Business Studies.

Help anderen en doe waardevolle ervaring op

Met vakantiewerk in de zorg en welzijnssector kun je anderen helpen en tegelijkertijd waardevolle werkervaring opdoen. Zoals Kaylee, die als voedingsassistent werkt en ouderen helpt, sociale activiteiten onderneemt en een luisterend oor biedt. Het maakt niet uit of je geen zorgopleiding of eerdere ervaring in de zorg hebt. Een vakantiebaan in zorg en welzijn biedt veel flexibiliteit, dus je kunt werken waar je wilt en hoeveel uur je wilt, en toch werken aan je eigen ontwikkeling.

Kaylee: Alle cliënten hebben hun eigen verhaal. Dat is leuk en ik waardeer het dat ik een kijkje in hun leven krijg.

Melanie
Melanie begon op haar zestiende alss stagiaire verzorgende IG bij De Zorgcirkel en nu, tien jaar later, is zij teamleider van 52 medewerkers van drie thuiszorgteams.

Mogelijkheden voor toekomstige carrière

Heb je interesse in een carrière in de zorg, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een vakantiebaan in zorg en welzijn ontdek je of werken in de zorg bij jou past. Anthe heeft ontdekt dat ze na haar studie graag in de zorg wil blijven werken en zelfs haar kennis van psychologie kan gebruiken in haar werk. Daarnaast zijn er in de zorg en welzijn volop kansen om te groeien en door te leren. Net zoals Melanie, die op haar zestiende begon als stagiaire verzorgende IG bij De Zorgcirkel en nu, tien jaar later, teamleider is van 52 medewerkers van drie thuiszorgteams.

Melanie: Ik ben als stagiaire begonnen en ik ben nu teamleider. Ik ben 26. Er komen nog meer mogelijkheden!

Wil jij deze zomer werken in de sector zorg en welzijn? Waar wacht je nog op? Solliciteer nu voor een vakantiebaan en ontdek de voordelen van werken in deze sector. Verdien goed geld, help anderen en met veel lol. Start jouw avontuur in de zorg deze zomer en solliciteer vandaag nog!