Vakantiewerk in zorg en welzijn

Is studeren of werken in zorg en welzijn iets voor jou of twijfel je nog? Of ben je al bezig met een zorg- en welzijnsopleiding, maar wil je werkervaring opdoen? Heb je extra geld nodig voor je vakantie en wil je jouw tijd nuttig besteden? Kies dan voor vakantiewerk in de zorg en welzijn. Je doet sowieso ervaring op die later in jouw loopbaan zeker weten van pas komt. Diverse organisaties met functies in verschillende werkvelden zijn op zoek naar enthousiaste vakantiekrachten zoals jij.

Vakantiewerk in zorg en welzijn

Scroll naar beneden voor de vacatures en solliciteer direct!

Het verdient top!

Je verwacht het misschien niet, maar je verdient als vakantiekracht in zorg en welzijn meer dan het loon dat je bijvoorbeeld in de supermarkt krijgt. Het salaris ligt ongeveer tussen de € 11,- en € 18,- bruto per uur (dit is conform CAO VVT, bekijk de salaristabellen). De exacte hoogte wordt bepaald aan de hand van jouw leeftijd en als je al een zorgopleiding volgt is dit ook afhankelijk van je opleidingsjaar. Dus hoe langer je studeert, hoe meer je verdient!

Werken wanneer je wilt, ook na de zomer

Bij de meeste vakantiebanen kun je afstemmen met de werkgever wanneer je aan de slag gaat. Daarnaast heb je tijd voor leuke dingen. Wie weet bevalt het werk je goed en kun je ook na de zomerperiode blijven werken in een bijbaan. Moet je studeren voor tentamens of toetsen, dan werk je even niet. Tijdens vrije weekenden of schoolvakantie kun je lekker meer uren maken. Kortom: een baan die prima te combineren is met je opleiding en sociale activiteiten. Volgens Merel, werkzaam bij Esdégé-Reigersdaal in de vakantie én in het weekend, is dit ook echt het geval. 'Als ik vals ga zingen dan liggen ze echt in een deuk. Ze hebben zoveel lol. Vanuit hun mimiek zie je dat ze het leuk vinden dat je er voor ze bent!'

Vakantiewerk

Ook zonder ervaring in de zorg kun je aan de slag

Mees kon bijvoorbeeld zonder opleiding en ervaring binnen de zorg en welzijn toch als vakantiekracht starten in de ouderenzorg. Het beviel hem zo goed dat hij het jaar daarop weer als vakantiekracht aan de slag is gegaan op een andere locatie. Op de vraag of Mees volgend jaar weer komt geeft hij aan dat dit niet gaat lukken. Hij gaat volgend jaar voor zijn studie zes maanden naar Amerika. Hij studeert namelijk International Business aan de Hogeschool in Amsterdam.