23 maart 2022

Succesvolle jubileum editie Ontdekdezorg week

Van 14-19 maart vond voor de tiende keer de Ontdekdezorg week plaats. Ook in onze regio kon jong en oud weer kennismaken met werk en opleiding in zorg en welzijn. 

Tot volgend jaar
Terug naar Nieuws

Regionale voorlichtingsbijeenkomsten

Naast de landelijke webinars van de overkoepelde organisatie Regioplus, organiseerde Sigra twee online voorlichtingsbijeenkomsten.

Negen zorg- en welzijnsorganisaties presenteerden zichzelf en vertelden de in totaal 110 aanwezigen hoe het is om te werken in zorg en welzijn. ROC van Amsterdam en ROC kop van Noord Holland gaven informatie over de opleidingen Zorg en Welzijn voor zij-instromers. Een workshop over competenties voor werken in zorg en welzijn en informatie over het coachingstraject Sterk in je werk maakte de bijeenkomst compleet.

Ontdekdezorg Week

In onze regio organiseerden de zorg- en welzijnsorganisaties maar liefst 52 activiteiten om potentiële werknemers te ontmoeten en te informeren. Sommige activiteiten waren online, maar andere activiteiten waren op locatie! Zo kon er een kijkje genomen worden achter de balie van een (ziekenhuis)apotheek en kon er gewandeld worden met recruiters. Ruim 12.000 bezoekers bekeken deze activiteiten in de kalender. Tot slot was Radio 5 vorige week te gast bij Reade om medewerkers te interviewen over werken in zorg- en welzijn. Luister dit hier terug.

Ook zijn er nog landelijke online oriëntatiesessies terug te kijken. Vind deze op de website: www.ontdekdezorgweek.nl

Hopelijk was het week vol inspiratie!