26 september 2022

Meld je aan voor Sterk in je werk inspiratieworkshops

Zin in meer groei en werkplezier? Doe mee aan onze proeverij van Sterk in je werk-workshops speciaal voor medewerkers in zorg en welzijn!

In de waan van de dag is het niet gemakkelijk om stil te staan bij je persoonlijke ontwikkeling en werkplezier. Er is altijd een cliënt, collega of klus belangrijker. Sigra biedt vier online workshops waar je aan de slag gaat met je eigen motivatie, talenten en zingeving. Niet 1,5 uur lang kijken, maar juist interactief bezig zijn met collega's uit de sector. Je kunt de workshop op een laptop volgen, waarbij je alleen een internetverbinding nodig hebt.

Sterk in je werk
Terug naar Nieuws

Workshop Wat voor kleur heeft jouw persoonlijkheid?

Online | 29 september, 25 en 27 oktober, 10 en 24 november en 1 december | 9.30-11.00 uur
Heb je je wel eens afgevraagd hoe het komt dat we zo verschillend reageren, beslissingen maken en informatie verwerken? En vooral wat het je zou opleveren als je meer kennis over deze verschillende persoonlijkheidskleuren zou hebben. Je zult beter gaan begrijpen en inzien waarom je op deze manier doet wat je doet. Zodra je dat weet kun je ook beter gaan zien hoe de anderen in elkaar zitten en op die manier beter bij ze kan aansluiten. Deze afstemming en verbinding zorgt voor nog effectiever samenwerken en een optimale communicatie.

De inzichten die je tijdens de workshop eerst over jezelf zult krijgen, geven ook inzicht in hoe jouw mensen in je omgeving een voorkeurskleur hebben. Als je weet hoe je op een andere laag verbindt met andere mensen zullen ze zich meer gezien en gehoord voelen. Een praktische workshop om meteen mee aan de slag te gaan. Geef kleur aan je leven en geef je op!

Meld je hier aan.

Workshop Werk en Zingeving

Online | 10 en 24 oktober en 14 november | 9.30 -11.00 uur
Zingeving, wat is dat eigenlijk? Hoe kun je zingeving vinden? Werk is om meerdere redenen van belang voor ons. Voor velen is werk een zingevingssysteem geworden. Tegelijkertijd voelen we ons vaak innerlijk onder spanning staan als het om werk gaat, ondanks het feit dat we betekenisvol werk doen. Op de arbeidsmarkt proberen we zo hoog mogelijk op de carrièreladder te komen. In onze moderne tijd voert het begrip zelfrealisatie vaak de boventoon. Het grote nadeel hiervan is dat het vaak niet leidt tot zingeving omdat de verbondenheid met diepere waarden ontbreekt. Wat leidt dan wél tot zingeving? Wat geeft jou houvast en een gevoel van geborgenheid en rust? Dat ga je in deze workshop ontdekken!

Meld je hier aan.

Workshop Persoonlijk profiel

Online | 11 en 27 oktober, 10 en 24 november en 8 december | 9.30 -11.00 uur
Zit je nog op je plek? Wil je je verder ontwikkelen? Of wat zou je anders willen in je huidige baan en hoe pak je dat aan? In de waan van de dag vergeten we vaak stil te staan bij onszelf en dat is zonde. Wie ben je, wat kan je, wat wil je en waar sta je voor! Met een krachtig beeld van je kwaliteiten kan je zelf het stuur in handen nemen en de keuzes maken die bij je passen
In de online workshop Persoonlijk profiel sta jij centraal. We brengen in kaart wie je bent, wat je kan en wat je wil. Dit geeft naast inzicht ook houvast en richting. De eerste stap en de basis om (weer) in beweging te komen.

Meld je hier aan.

Workshop Rust in je hoofd

Online | 7 en 28 november en 19 december | 9.30 -11.00 uur
Is jouw belasting soms zwaarder dan je draagkracht en heeft dat uitwerking op fysiek, mentaal en emotioneel niveau? En wil je beter zorgen voor jezelf? Hoe je dat doet leer je in deze workshop. Tijdens deze workshop krijg je handige tips die je meteen in de praktijk kunt toepassen. Stress kun je namelijk managen.

In deze online workshop ga je ervaren wat het managen van stress betekent voor jouw mentale fitheid, energie en vitaliteit. Wil je meer grip krijgen op stress? Dan is dit je kans. Zodra je zicht krijgt op je eigen processen ben je in staat om bewuste keuzes te maken. Het wordt gemakkelijker om nee te zeggen, je grenzen aan te geven en met je collega’s om te gaan. Je zet een stap in het creëren van ontspanning en balans in je (werk)leven. Dat resulteert in meer rust in je hoofd.

Meld je hier aan.

Workshop De Overgang

Sigra Amsterdam | 12 oktober | 19.30-21.30 uur
De overgang, een veel gehoorde term maar wat betekent het? Wat gebeurd er lichamelijk en mentaal met een vrouw in de overgang? Vanaf wanneer ben je in de overgang en hoelang duurt het? In deze workshop leer en ga je in gesprek over de overgang. 1,8 Miljoen vrouwen zijn in de overgang en 43% daarvan werkt. Van alle vrouwen heeft 20% geen klachten. Van de overige 80% heeft één derde echt ernstige, hinderlijke klachten. Ook als je milde klachten ervaart kan het toch zijn dat deze klachten je aardig uit balans halen in zowel je werk als in je privé leven. Belangrijk is om het bewustzijn over de overgang te verhogen om zo de regie over je eigen leven te behouden en waar nodig de juiste hulp te gaan zoeken. Ben je 40+ wil je meer weten over de overgang. Dan is deze interactieve sessie eigenlijk een must. Naast veel informatie en tips is er ook ruimte om met elkaar in gesprek te gaan, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

Meld je hier aan.

Sterk in je werk

Deze inspiratiesessies worden mede mogelijk gemaakt via subsidie uit het project Sterk in je werk. Je kunt meedoen met de workshops als je werkzaam bent of woont binnen de regio’s Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam, Diemen en Amstelveen.

‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ is een loopbaantraject voor medewerkers in de zorg en welzijn en voor mensen die de overstap naar de sector willen maken. Door deze gratis loopbaanbegeleiding en coaching weten medewerkers beter wat ze willen, wat ze kunnen en hoe ze hun kans op werk kunnen vergroten. Daarmee draagt Sterk in je werk bij aan nieuwe instroom en stimuleert het personeelsbehoud en duurzame inzetbaarheid.

Wij bieden één workshop per medewerker aan. Wil je na de workshop in gesprek met een coach? Meld je dan aan via Sterk in je werk