#kiesvooreenzomerinzorgenwelzijn

Ontdek de voordelen van vakantiewerk

Wil jij deze zomer wat anders dan werken in de horeca of supermarkt? Solliciteer dan naar een vakantiebaan in de sector zorg en welzijn! Hier kun je flexibel werken, goed verdienen en tegelijkertijd een heleboel lol hebben en anderen helpen. Anthe, Sjoerd, Liset en Melanie delen waarom werken in zorg en welzijn zo leuk is. Ontdek waarom jij ook voor een vakantiebaan in deze sector zou moeten gaan!

Vakantiewerk in zorg en welzijn
Anthe
Anthe werkt bij Philadelphia als assistent begeleider op een woonlocatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij studeert Gezondheidswetenschappen.

Flexibel werken en lekker verdienen

Een baan in de sector zorg en welzijn betekent dat je je werk goed kunt combineren met studie, hobby’s en vakanties. Neem Anthe, die 12 uur per week werkt en haar uren aanpast aan haar schoolrooster. Vakantiewerk in deze sector biedt niet alleen flexibiliteit, maar ook een goed salaris tussen €12,79 en €20,- bruto per uur, conform CAO VVT (bekijk de salaristabellen op bladzijde 43). Je kunt dus genieten van zonnige dagen op het strand en later op de dag werken, of juist vroeg beginnen en 's middags ontspannen op een terras. En hoe meer ervaring je opdoet, hoe meer je verdient. Klinkt goed, toch?

Anthe: Als ik het druk heb met school dan maak je gebruik van zogenaamde plusuren. Zo verdien ik genoeg geld en kan ik mijn tijd goed indelen.

Liset
Liset is 16, zit op 5 VWO en werkt als ADL-medewerker (algemene dagelijkse levensverrichtingen) bij Veldzicht in Nieuw Vennep, een locatie van Ons Tweede Thuis.

Doe waardevolle ervaring op en help anderen

Zoals Liset, zij begon als vakantiekracht en dat beviel zo goed dat ze nu nog één á twee diensten per week draait. Ze vertelt trots over een slimme oplossing die ze hadden bedacht: "Een cliënt zat de hele tijd aan de airco, waar hij niet aan mocht zitten. Dus we gingen op zoek naar een manier om het gedrag te beïnvloeden. Mijn collega heeft toen een A4’tje geknipt en aan de airco bevestigd, zodat de papiertjes gingen waaien. En de cliënt vond dat helemaal geweldig. En sindsdien deden we dat elke zomerdag. Nou ja, dat soort dingen! Ik vind het heel leuk om naar dat soort oplossingen te zoeken!"

Sjoerd
Sjoerd is medewerker huishouding bij Magnushof, een locatie van Woonzorggroep Samen. Daarnaast doet hij de mbo-opleiding Sport- en Bewegingsleider en is hij keeper.

Actief bezig zijn

Ook Sjoerd, die drie ochtenden in de week werkt bij Magnushof, vindt het luk om actief bezig te zijn. Hij vindt het helemaal niks om de hele dag achter de computer te zitten.

Hij zegt ook:"Ik snap niet waarom de zorg een vrouwending zou moeten zijn. Ook voor mannen is het leuk om in de zorg te werken. Bijvoorbeeld als medewerker huishouding. Dan ben je flink fysiek bezig. Veel jongens vinden dat leuk. Het is ook nog eens goed voor je.”

Hij verdient ook meer dan zijn vrienden die in de supermarkt werken en heeft net zijn rijbewijs gehaald. Nu spaart hij voor een auto en een vakantie naar Mallorca.

Melanie
Melanie begon op haar zestiende alss stagiaire verzorgende IG bij De Zorgcirkel en nu, tien jaar later, is zij teamleider van 52 medewerkers van drie thuiszorgteams.

Ontdek de mogelijkheden voor je toekomst

Heb je interesse in een carrière in de zorg, maar weet je niet waar je moet beginnen? Met een vakantiebaan in zorg en welzijn ontdek je of werken in de zorg bij jou past. Anthe heeft ontdekt dat ze na haar studie graag in de zorg wil blijven werken en zelfs haar kennis van psychologie kan gebruiken in haar werk. In de zorg zijn er volop kansen om te groeien en te leren, zoals Melanie die op haar zestiende begon als stagiaire verzorgende IG bij De Zorgcirkel en nu, tien jaar later, teamleider is van drie thuiszorgteams.

Melanie: Ik ben als stagiaire begonnen en ik ben nu teamleider. Ik ben 26. Er komen nog meer mogelijkheden!

Start jouw avontuur in de zorg deze zomer

Heb je geen zorgopleiding of eerdere ervaring in de zorg? Geen probleem. Wil je wel werken waar en wanneer je wil? Dan is een vakantiebaan in zorg en welzijn wat voor jou. Waar wacht je nog op? Verdien goed geld, help anderen en met veel lol. Start jouw avontuur in de zorg deze zomer en solliciteer vandaag nog!