Vind jouw ideale vakantiebaan zoals Tara deed!

Ben je op zoek naar een leuke en zinvolle vakantiebaan? Maak kennis met de zeventienjarige Tara uit Velsen-Noord.  Ze startte als vakantiekracht bij ViVa! in de flexpool van Huis ter Wijck en vond het zo tof dat ze nu nog steeds werkt als medewerker wonen en welzijn op diezelfde plek. Lees hoe Tara is begonnen en misschien scoor jij ook zo'n leuke zomerjob!"

Gelijk aan de slag

Tara

“Mijn moeder werkt ook bij deze woonzorglocatie waardoor ik geïnteresseerd werd om ook eens te kijken naar de openstaande vacatures.” Na het horen van de verhalen van haar moeder besloot zij om een brief en cv te sturen. Het sollicitatieproces verliep snel. “Binnen twee dagen na het gesprek hoorde ik al dat ik was aangenomen. Na mijn eindexamens kon ik gelijk aan de slag.”

Zinvol werk

Haar functie is welzijnsmedewerker, dat betekent dat zij zich vooral richt op het welzijn van de cliënten. “Vaak sta ik in de huiskamer om eten en koffie te verzorgen, ga ik langs bij de mensen voor een praatje of verwissel ik het beddengoed.” Regelmatig worden er ook spelletjes gespeeld of huishoudelijke taken uitgevoerd.

Mensen vinden het fijn als ik bij hen kom en glimlachen dan vaak. Dat ik jong ben, vinden ze juist leuk en doet hen denken aan vroeger.

Waarom werken bij ViVa! zo leuk is

Tara vindt vooral de interactie met de cliënten leuk aan haar werk. “Ik heb direct contact met de mensen.” Als ander groot voordeel, noemt ze dat ze een goed salaris overhoudt aan haar werk bij ViVa! Haar vrienden zou ze zeker aanraden om bij ViVa! te komen werken.

Je werkt in een leuk team met oudere collega’s, waar je veel van kunt leren. In tegenstelling tot de klanten in de supermarkt, behandelen de cliënten je hier altijd aardig. Er heerst een prettig werksfeer, dat voel ik wel.

Meer dan alleen een bijbaan

Haar bijbaan kan ze goed combineren haar opleiding tot beveiliger. De (levens)ervaring die ze nu opdoet bij Huis ter Wijck, neemt ze mee in haar opleiding. “Ik leer bij ViVa! hoe ik met mensen moet omgaan, bijvoorbeeld met ouderen met dementie. Door dit werk ben ik ook minder verlegen geworden.”

Ook beginnen met een vakantiebaan in de zorg en welzijn?

Wil jij deze zomer net als Tara zinvol werk doen en goed verdienen? Solliciteer en begin deze zomer nog in de zorg.