De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking. Zij is daarnaast actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken 1400 medewerkers op diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland voor 1200 cliënten van alle leeftijden.
Antroposofie
Wij laten ons inspireren door de antroposofische visie die de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker in gelijkwaardigheid en wederkerigheid vooropstelt. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het centraal bureau is gevestigd in Schoorl.
De instellingen
De instellingen die deel uitmaken van de Raphaëlstichting zijn Scorlewald (Schoorl), Noorderhoeve (Schoorl), Midgard (Tuitjenhorn), Breidablick (Middenbeemster), Rozemarijn (Haarlem), Queeste (Alkmaar), Rudolf Steiner Zorg (Den Haag), Iambe (Amsterdam) en Novalishoeve (Texel).
Zij zijn in hoge mate zelfstandig. Ze hebben hun eigen organisatievorm, hun eigen inspiratiebron en hun eigen vriendenstichting. Ze zijn verantwoordelijk voor hun eigen bedrijfsvoering op basis van een vastgesteld budget.
De instellingen hebben tegelijk een deel van hun taken en bevoegdheden overgedragen aan de Raphaëlstichting. Zij maken daardoor een gezamenlijke regie en een overkoepelend beleid mogelijk. Het stichtingsbestuur kan slagvaardig en flexibel inspelen op veranderingen in de sector en in de wet- en regelgeving.
Kwaliteitsbeleid
De Raphaëlstichting zet zich al bijna 50 jaar in voor goede multidisciplinaire zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Met ingang van 2017 is het Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg als kwaliteitsinstrument leidend binnen de Raphaëlstichting om te leren en te verbeteren, maar ook de kwaliteit van zorg te verantwoorden. Dit verantwoorden doen wij onder andere met een openbaar Kwaliteitsbeeld.
Lees hier meer over het Kwaliteitsbeleid van de Raphaëlstichting.
De Raphaëlstichting biedt zorg aan mensen met een verstandelijke beperking en is daarnaast actief in de psychiatrie en verpleeghuiszorg. Er werken 1.400 medewerkers op diverse locaties in Noord- en Zuid-Holland voor 1.200 cliënten van alle leeftijden. De Raphaëlstichting werkt vanuit een antroposofisch geïnspireerde zorgvisie waarin de individuele ontwikkeling van cliënt en medewerker voorop staat. Binnen een intensief gemeenschapsleven is er veel aandacht voor kunst en cultuur. Het centraal bureau is gevestigd in Schoorl.
Wat maakt werken bij de Raphaëlstichting zo bijzonder?
Met open blik kijken we naar wie iemand is en wat iemands mogelijkheden zijn. Zorg van mens tot mens: met aandacht voor elkaar. Wat je doet én wie je bent, doet er bij ons toe. Zowel voor bewoners, cliënten als voor collega’s. Dát maakt het werk bij de Raphaëlstichting zo waardevol. Voel je je aangetrokken tot een plek waar...
...dan is er een grote kans dat jij bij ons helemaal op je plek bent om de talenten van bewoners en die van deelnemers in de werkplaatsen en dagbestedingsplaatsen te ontwikkelen. Hier doe je ertoe
Honderden vrijwilligers zetten zich regelmatig in op onze locaties. Ze zijn onmisbaar en dragen bij aan de kwaliteit van leven van onze bewoners!
Vrijwilligerswerk geeft voldoening. Je maakt kennis met bijzondere mensen die je gezelschap enorm op prijs stellen, ook al kunnen ze dat soms niet vertellen. Alleen al het feit dat je speciaal voor hem of haar komt, betekent veel.
Als vrijwilliger kies je zelf wat het beste bij je past. Eén keer per week met een cliënt een wandeling maken, meegaan met zwemmen of paardrijden, een uurtje per maand op bezoek komen, samen ‘computeren’. Alles is mogelijk.
Je hoeft geen ervaring te hebben. Inzet en enthousiasme is alles wat nodig is. Wij vragen bij aanmelding om een recente Verklaring Omtrent het Gedrag (verkrijgbaar bij de gemeente) en werken met een vrijwilligersovereenkomst.
Wil je als eerste op de hoogte worden gesteld van nieuwe vacatures maak dan een vacature-alert aan.