Week van Zorg en Welzijn van start

De Week van Zorg en Welzijn 2018 gaat vandaag van start. In Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord openen ruim 70 zorg- en welzijnslocaties hun deuren voor het grote publiek.  In heel Nederland gaat het om ruim 1000 instellingen. Belangstellenden, buurtbewoners, (aankomende) studenten, vrijwilligers, cliënten en mantelzorgers kunnen komen kijken naar het werk van de 1,4 miljoen medewerkers en 450.000 vrijwilligers die zich dagelijks met passie en professionaliteit inzetten voor hun cliënten en patiënten. Ambassadeur Maarten van der Weijden is in het hele land aanwezig bij diverse activiteiten.

Een greep uit de activiteiten

Tijdens de Week worden verschillende bijzondere activiteiten georganiseerd. Zo opent zorgaanbieder Amsta op 12 maart op feestelijke wijze het Dr. Sarphatihuis, waar leerlingen van ROC van Amsterdam starten met praktijkleren. Op woensdag 14 maart stopt de Week van Zorg en Welzijn Bustour bij Scholengemeenschap Nelson Mandela in Purmerend waar ambassadeurs uit de sector gastlessen gaan geven. Op donderdag 15 maart opent Wijkleercentrum Avenhorn haar deuren met meerdere activiteiten. Dezelfde dag is er in Revalidatie- en  zorgcentrum Vreugdehof een inloopmiddag van Fieldlabs waar je alles te weten komt over zorgtechnologie.

Waarom is de Week van Zorg en Welzijn belangrijk?

De vraag naar arbeidskrachten in zorg en welzijn groeit de komende jaren sterk. De Week van Zorg en Welzijn is hét moment om te laten zien hoe mooi en veelzijdig de sector zorg & welzijn is en met hoeveel beroepstrots en professionaliteit overal gewerkt wordt. Het scheppen van een realistisch en positief beeld van werken en leren in zorg & welzijn is het overkoepelende doel van de campagne.

Openingsactie Maarten van der Weijden

Opnieuw verbindt olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden zich als ambassadeur aan de Week van Zorg en Welzijn. Van zondagavond 11 maart tot en met maandagavond 12 maart verzorgt hij de kick-off door in totaal in 14 zorgregio’s in Nederland een half uur te gaan zwemmen in een zwembad bij een zorg- of welzijnsorganisatie. “Ik ben trots dat ik weer ambassadeur mag zijn van deze week. Ik hoop met deze actie veel aandacht te krijgen voor zorg en welzijn, omdat ik tijdens mijn ziekte zelf heb ervaren hoe belangrijk deze zorg is en dat deze altijd doorgaat. Ook dit jaar zetten we zorg- en welzijnsmedewerkers in het zonnetje, want zij staan dag én nacht voor ons klaar”, aldus van der Weijden. Maandagavond 12 maart is Maarten te gast in het Friendship Sportscentre in Amsterdam-Noord. In totaal is hij ruim 24 uur bezig met deze tocht; een mooie parallel met de zorg die ook 24/7 doorgaat. 

Hart voor Zorg en Welzijn Actie

SIGRA houdt deze week de Hart voor Zorg en Welzijn Actie. Diverse bestuurders van onze leden hebben een film gemaakt waarin zij vertellen waarom zij de sector een warm hart toedragen. Deze filmpjes worden van 12 tot en met 17 maart verspreid via social media. Bekijk hier alvast het filmpje van SIGRA's directeur Saskia Schalkwijk. 

Overige campagnes

Andere campagnes rondom de Week van Zorg en Welzijn zijn: tv-programma Heel Holland Zorgt, radiocommercials, social media (acties), vlogger Thomas van Grinsven en de tourbus die tijdens de Week op bezoek gaat bij middelbare scholen voor gastlessen en promotie van het nieuwe lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’.

Locaties en openingstijden

Op www.weekvanzorgenwelzijn.nl vindt u de deelnemende locaties en openingstijden uit heel Nederland.

Initiatief en coördinatie

De Week van Zorg en Welzijn is een initiatief van Stichting RegioPlus, een landelijk dekkend samenwerkingsverband van 14 regionale werkgeversorganisaties. Zij houden zich onder meer bezig met de arbeidsmarkt van Zorg en Welzijn. Het doel van de campagne is het bevorderen van een inspirerend, veelzijdig en realistisch imago van de sector Zorg en Welzijn. In Amsterdam, Diemen, Amstelveen, Zaanstreek Waterland en Noord-Holland Noord is SIGRA verantwoordelijk voor de coördinatie van deze week.