Extra handen voor de zorg!

Als een van regionale samenwerkingsverbanden in Nederland voor de sector zorg en welzijn, helpen ook wij van SIGRA mee in het landelijk initiatief: Extra handen voor de zorg! Zo staan we zorg- en welzijnsorganisaties bij daar waar zij dat hard nodig hebben. Graag doen we daarom onderstaande oproep: 

Heb je (in het verleden) werkervaring opgedaan in zorg en welzijn?

Kijk dan voor meer informatie op www.extrahandenvoordezorg.nl en vul dit formulier in. Ben je bijvoorbeeld een helpende, verzorgende IG, verpleegkundigen, doktersassistent, apothekersassistent (geweest) meld je aan! Vind het totale overzicht in het formulier. Ook met een niet medische-achtergrond kun je je aanmelden.

Let op: Het ministerie van VWS heeft de regels hiervoor tijdelijk versoepeld. Als jouw BIG-registratie als verpleegkundige na 1 januari 2018 is verlopen en je vaardigheid voldoende aanwezig is, kun je bijvoorbeeld al meehelpen.

Je hebt je aangemeld, en nu?

Hartelijk dank voor jouw aanmelding! Je komt hierdoor in een landelijke database. Vervolgens wordt je mogelijk gelinkt aan één van onze 120 leden of een andere organisatie in de regio waar je woont, wanneer daar vraag naar is. We zullen dan eerst even bellen om iets meer achtergrondinformatie op te halen. Hier kan wat tijd overheen gaan.

Heb je geen zorgopleiding en wil je op een andere manier van dienst zijn?

Hier is speciaal een e-mail voor aangemaakt: contactpunt@sigra.nl. Mochten er hulpvragen binnenkomen (bijvoorbeeld in de catering of schoonmaak), wordt er contact opgenomen door het team ‘Contactpunt’.  

Wil je je op een andere manier inzetten, bijvoorbeeld in de buurt?

Denk aan een boodschap doen of een praatje maken met iemand die eenzaam is. Is dat iets voor jou? Dan zou je ook eens kunnen kijken bij het Rode Kruis.

Twijfel je of je in de doelgroep valt of heb je een andere vraag?

Laat het ons weten via een mail naar: contactpunt@sigra.nl. Team ‘Contactpunt’ staat voor je klaar!