Lespakket 'Aan jou hebben we wat'

'Aan JOU hebben we wat'

Een geluksbrenger, luisterkampioen of hartverwarmer… wie wil dat nou niet zijn? De sector Zorg & Welzijn heeft juist jongeren nodig met een frisse kijk en positieve energie. ‘We willen jongeren laten zien dat zij van onschatbare waarde zijn als het gaat om de toekomst van de Zorg & Welzijn. Wij willen jongeren laten inzien dat we ze niet in het keurslijf van de zorg willen gieten, maar juist dat ze zichzelf moeten zijn. Je kunt een injectie geven… én een flinke dosis energie. Je kunt steunkousen geven… én je mooiste glimlach. Je kunt therapie geven… én je sterkste verhalen. Het mooiste wat jongeren kunnen geven, is zichzelf.
 
Daarom is het gratis lesprogramma ‘Aan JOU hebben we wat’ ontwikkeld, waarmee scholieren inzien dat zij het verschil kunnen maken in mensenleven.  

Digilessen en fysiek materiaal

Algemeen lespakket

‘Aan JOU hebben we wat' is bruikbaar bij de sector- en profielkeuze en binnen de thema’s loopbaanleren en overige LOB-uren. Er zijn twee lespakketten ontwikkeld: vmbo (einde 2e jaar) en havo/vwo (einde 3e jaar).

Door ''Aan JOU hebben we wat' komen scholieren erachter dat een toekomst in Zorg en Welzijn zoveel meer te bieden heeft en misschien ook iets voor hen is. Wat ze daarvoor moeten doen? Alleen maar zichzelf zijn… die grappenmaker, die allesdurver, dat nieuwsgierige Aagje... want Zorg & Welzijn heeft hén nodig!

Modules ‘Zorg 2.0’ en Gehandicaptenzorg

Na het succes van het lespakket ‘Aan JOU hebben we wat’ voegde RegioPlus vorig jaar twee verdiepende modules aan het lesmateriaal toe: één over werken in de gehandicaptenzorg en één over zorg en technologie. Bij het laatstgenoemde pakket kunnen ook techniekdocenten het lespakket in het curriculum opnemen en in hun lessen inzetten.

Lespakket Primair Onderwijs

In acht verhalen en animaties staan verschillende beroepen centraal. Zo ervaren leerlingen hoe onmisbaar, betekenisvol en gevarieerd het werk van zorgverleners is. Het lesmateriaal is eenvoudig in te zetten in de les en bevat een duidelijke handleiding en verschillende werkbladen

Het lespakket is zo opgebouwd dat de docent zelf kan kiezen hoeveel verhalen er worden behandeld en in welk tempo. Het lespakket sluit aan bij kerndoel 34 en draait om zorgen voor lichamelijke en psychische gezondheid van jezelf en anderen.

 
Het lesmateriaal is eenvoudig in te zetten in de les en bevat een duidelijke handleiding en verschillende werkbladen. Al het lesmateriaal is gratis te bestellen via www.aanjouhebbenwewat.nl

Aan jou hebben we wat